Sestavine
-
370 g Buča
-
220 g Moka
-
1 žlička Dimljena sladka paprika
-
2× Jajca
-
120 ml Mleko
-
80 ml Oljčno olje
-
150 g Bučka
-
majhen šopek Peteršilj
-
100 g Slanina
-
Čebulna marmelada
Navodila
Bučo in 2 žlički vode dajte v plitvo skledo, primerno za mikrovalovno pečico. Pokrijte. Mikrovalovno pečico segrevajte 4 minute na visoki stopnji. Odcedite in osušite s papirnato brisačo.
Pečico segrejte na 180 °C. Pekač za kruh popršite z oljem. Dno obložite s peki papirjem. V veliki skledi zmešajte moko in papriko ter začinite. V velik vrč dajte jajce, mleko in olje. Mešajte, dokler se ne povežejo. Jajčno mešanico prelijte čez mešanico moke. Mešajte, dokler se ne združi in dodajte naribano bučko, čedar ter peteršilj ter mešajte. Dodajte še narezano veliko bučo, ki ste jo prej popekli v mikrovalovni pečici. Mešajte, dokler se ne združi. Maso vlijte v pekač.
Slanino narežite na pet 2 cm širokih trakov. Razporedite jih po vrhu mešanice. Pecite 1 uro in 5 minut. Postrezite z dodatnim peteršiljem.
(Foto: pexels.com)