0 0
Bučke z mletim mesom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Bučka
260 g Mleto meso
Jajce
1 žlica Paradižnikova mezga
Čebula
2 stroka Česen
2 žlički Olje
Sol in poper
1 žlička Paprika v prahu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bučke z mletim mesom

  • 40 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 200 °C in obložite pekač s peki papirjem.

Bučke prerežite na pol in jim izdolbite sredico. Posolite jih s soljo in počakajte nekaj minut, da spustijo vodo.

Polovico bučkine sredice sesekljajte in shranite.

Na olju popražite sesekljano čebulo, da postekleni, nato pa dodajte mleto meso in dobro premešajte. Meso začinite po okusu. Poprajte, solite, dodajte papriko v prahu in paradižnikovo mezgo.

Meso kuhajte toliko časa, da tekočina izpari. Počakajte, da se kuhano meso ohladi, nato pa mu dodajte sesekljan česen, sesekljano sredico bučk, jajce in nariban sir po želji.

Izdolbene bučke napolnite z mesno mešanico in jih polagajte na pekač. Postavite v pečico za 20-25 minut.

Pečene polnjene bučke postrezite kot glavno jed s skledo zelene solate. Dober tek!

(Foto: freepik.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Chia mafini
Naprej
Dunajski zrezek
Nazaj
Chia mafini
Naprej
Dunajski zrezek