Sestavine
-
4× Bučka
-
260 g Mleto meso
-
1× Jajce
-
1 žlica Paradižnikova mezga
-
1× Čebula
-
2 stroka Česen
-
2 žlički Olje
-
Sol in poper
-
1 žlička Paprika v prahu
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C in obložite pekač s peki papirjem.
Bučke prerežite na pol in jim izdolbite sredico. Posolite jih s soljo in počakajte nekaj minut, da spustijo vodo.
Polovico bučkine sredice sesekljajte in shranite.
Na olju popražite sesekljano čebulo, da postekleni, nato pa dodajte mleto meso in dobro premešajte. Meso začinite po okusu. Poprajte, solite, dodajte papriko v prahu in paradižnikovo mezgo.
Meso kuhajte toliko časa, da tekočina izpari. Počakajte, da se kuhano meso ohladi, nato pa mu dodajte sesekljan česen, sesekljano sredico bučk, jajce in nariban sir po želji.
Izdolbene bučke napolnite z mesno mešanico in jih polagajte na pekač. Postavite v pečico za 20-25 minut.
Pečene polnjene bučke postrezite kot glavno jed s skledo zelene solate. Dober tek!
(Foto: freepik.com)