Sestavine
-
1/2 skodelice Sladkor1 skodelica = 240 ml
-
3× Mandarine
-
2 skodelici Brusnice
-
1/2 skodelice Jabolčni mošt
-
Gazirana voda
Navodila
V kozarec za vlaganje zmešajte sladkor in mandarinino lupino. Z leseno žlico rahlo vmešajte lupino v sladkor. Pokrijte in pustite počivati na pultu 2 uri.
Medtem iz 3 mandarin iztisnite sok.
V mešalniku zmešajte brusnice in jabolčni mošt.
Po dveh urah odstranite lupino iz sladkorja.
V posodo s sladkorjem vlijte sok mandarin in brusnice. Vse skupaj premešajte. Mešanica bo gosta.
Posodo pokrijte s krpo in pustite na pultu 2 dni.
Po dveh dneh precedite skozi drobno mrežasto cedilo. Počakajte vsaj 10 minut, da se tekočina odcedi. Trdne delce zavrzite.
Tekočino prelijte v steklenico in jo shranite v hladilniku. V hladilniku bo sirup zdržal do 2 meseca.
Za pripravo pijače zmešajte 30 ml sirupa z 3 dl gazirane vode z ledom. Po želji okrasite z brusnicami.
(Foto: pexels.com)