Sestavine
-
0.5 kg Brstični ohrovt
-
1 žlica Dijonska gorčica
-
Solpo okusu
-
Mleti črni poperpo okusu
-
1 žlica Jabolčni kis
-
1 žlica Medlahko tudi rjavi sladkor ali pa javorjev sirup, če nimate medu
-
2 žlici Olivno olje
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C.
Dobro operite in obrežite brstični ohrovt, odstranite vse morebitne razbarvane liste in mu odrežite stebla.
Po dolgem brstični ohrovt prerežite na pol.
V veliki skledi zmešajte olivno olje, dijonsko gorčico, med in jabolčni kis, dokler se sestavine dobro ne premešajo med seboj.
V skledo dodajte še brstični ohrovt in ga premešajte, da se bo enakomerno prekril z gorčičnim prelivom. Brstični ohrovt v eni plasti položite na pekač, ki naj bo obložen s peki papirjem.
Brstični ohrovt po okusu začinite s soljo in črnim poprom.
Brstični ohrovt pražite v pečici 20-25 minut oziroma dokler ne bo mehak in zlato rjav.
Brstični ohrovt vzemite ven iz pečice in takoj postrezite.
Dober tek!
(Foto: Getty Images)