0 0
Brstični ohrovt z gorčičnim prelivom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
0.5 kg Brstični ohrovt
1 žlica Dijonska gorčica
Sol po okusu
Mleti črni poper po okusu
1 žlica Jabolčni kis
1 žlica Med lahko tudi rjavi sladkor ali pa javorjev sirup, če nimate medu
2 žlici Olivno olje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Brstični ohrovt z gorčičnim prelivom

Brstični ohrovt je zdrav in bi se mogoče moral čim bolj pogosteje znajti na vašem jedilniku. Pri tem receptu vam ga ne bo potrebno kuhati. Z dodatkom gorčičnega preliva boste pripravili zelo okusno toplo prilogo, ki vas bo najbrž zagotovo navdušila.

  • 35 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 200 °C.

Dobro operite in obrežite brstični ohrovt, odstranite vse morebitne razbarvane liste in mu odrežite stebla.

Po dolgem brstični ohrovt prerežite na pol.

V veliki skledi zmešajte olivno olje, dijonsko gorčico, med in jabolčni kis, dokler se sestavine dobro ne premešajo med seboj.

V skledo dodajte še brstični ohrovt in ga premešajte, da se bo enakomerno prekril z gorčičnim prelivom. Brstični ohrovt v eni plasti položite na pekač, ki naj bo obložen s peki papirjem.

Brstični ohrovt po okusu začinite s soljo in črnim poprom.

Brstični ohrovt pražite v pečici 20-25 minut oziroma dokler ne bo mehak in zlato rjav.

Brstični ohrovt vzemite ven iz pečice in takoj postrezite.

Dober tek!

(Foto: Getty Images)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Chimichanga
Naprej
Hrustljav česnov piščanec
Nazaj
Chimichanga
Naprej
Hrustljav česnov piščanec

Dodajte Komentar