Sestavine
-
6 rezin Slanina
-
1 žlica Repično olje
-
1 žlica Balzamični kis
-
1 žlička Timijan
-
1 strok Česen
-
12× Brstični ohrovt
-
Črni poper
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C. Obložite pekač s peki papirjem.
Rezine slanine položite na desko in jih po dolžini prerežite na pol.
Vsak ohrovt zavijte v kos slanine in ga pritrdite s palčko. Razporedite jih v enem sloju v pekač, pokapajte z oljem in 30 minut pecite v pečici.
V manjšo skledo dajte balzamični kis, timijanove lističe, sesekljan česen in črni poper ter vse skupaj zmešajte. Prelijte po ohrovtu in pekač stresite, da se enakomerno obložijo.
Pekač vrnite v pečico za 10 minut, da se ohrovt zmehča, slanina hrustljavo zapeče in balzamična glazura karamelizira. Okrasite z vejicami timijana in postrezite z raznimi omakami po želji. Dober tek!
(Foto: instagram/juliannewolff2128)