Sestavine
-
1 x Jajce
-
1 x Brokoliglava brokolija
-
1 pločevinka Konzervirana čičerikakuhana čičerika
-
30 g Naribani sirnariban sir, ki se lepo topi, lahko uporabite tudi nariban sir za pico
-
40 g Mokalahko je tudi polnozrnata moka
-
1 žlička Česen v prahu
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
-
3 žlice Olivno olje
Navodila
Glavo brokolija operite in jim odrežemo cvetke s peclja, ki jih sesekljajte na grobo. Iz pločevinke stresite čičeriko v cedilo in sperite pod tekočo vodo.
Zavrite vodo v loncu in 2 minuti kuhajte v njej brokoli in čičeriko. Dobro odcedite.
V skledo stresite polovico brokolija in čičeriko. Sestavine grobo pretlačite s tlačilko za krompir (lahko tudi z vilicami), da nastane gosta podobna pasti zmes. Dodajte moko, razžvrkljano jajce, nariban sir, česen v prahu, sol in poper ter še preostanek brokolija in čičerike. Dobro premešajte vse skupaj, dokler ne dobite enotno zmes, iz katere z navlaženimi rokami oblikujte 8 majhnih polpet.
Pristavite na štedilnik večjo ponev, ki jo namastite z olivnim oljem in počakajte, da se segreje. Pripravljene polpete položite v segreto ponev in jih na srednje močnem ognju pecite 3-5 minut na vsaki strani. Ko so zlato rjavi zapečeni na obeh straneh, jih vzemite iz ponve in servirajte na krožnike. Polpete postrezite s krompirjevim pirejem in skledo solate ali pa preprosto ponudite zraven osvežilno jogurtovo ali smetanovo omako.
Dober tek!