Sestavine
-
600 g Krompir
-
350 g Brokoli
-
4 kosi Slanina
-
4× Čebula šalotka
-
60 g Čedar
-
1× Jajčni rumenjak
-
250 g Moka
-
2× Jajce
-
150 g Drobtine
-
Olje
-
omaka
-
120 g Kisla smetana
-
60 g Sir z modro plesnijo
-
1 žlica Pinjenec
Navodila
Krompir kuhajte v loncu z vrelo vodo 15 minut ali dokler se ne zmehča. Dobro odcedite in ga pretlačite do gladkega.
Medtem brokoli kuhajte v loncu z vrelo vodo 5 minut ali dokler se ne zmehča. Ko se ohladi, ga drobno sesekljajte.
Na srednji temperaturi segrejte ponev. Slanino pecite 3 minute. Dodajte šalotko in kuhajte še 3 minute oziroma dokler slanina ne postane hrustljava, šalotka pa se zmehča. Odcedite na papirnati brisači.
Krompirju dodajte brokoli, mešanico slanine, čedar, rumenjak in 40 g moke. Začinite in premešajte ter oblikujte krokete in jih položite na obložen pekač.
Jajca stepite v plitvo skledo. Drobtine in preostalih 190 g moke dajte na ločena krožnika. Vsak kroket pomočite v moko, nato v jajce in nato povaljajte v drobtinah. Krokete za 15 minut postavite v hladilnik.
Medtem za omako zmešajte kislo smetano in sir, dokler se ne združita. Dodajte pinjenec in mešajte, dokler se ne povežejo. Začinite.
V ponev vlijte olje in ga segrejte na srednje močnem ognju. Krokete specite 3 minute ali dokler ne postanejo zlato rjavi. Odcedite na papirnati brisači. Krokete ponudite tople, z omako iz modrega sira.
(Foto: pexels.com)