Sestavine
-
2 x Jajce
-
20 g Parmezan
-
20 g Pšenična moka
-
180 g Čedarsir čedar
-
0.7 kg Brokoli
-
40 g Drobtine
-
6 g Paprika v prahu
-
6 g Česen v prahu
-
Olivno oljepo okusu
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
-
6 g Timijan
Navodila
Cvetove brokolija kuhajte v vreli vodi približno 3 minute. Kuhane cvetove zelo dobro ožamite in nato sesekljajte. Dodajte obe vrsti naribanega sira, jajce, drobtine in po želji moko in solite ter popoprajte.
Z mokrimi rokami oblikujte v kroglice in jih povaljajte v drobtinah, zmešane s papriko, timijanom in poprom. Kroglice pokapajte z malo olja in pecite v pečici 20 minut, ogreti na 200°C, na pekaču, ki naj bo obloženem s papirjem za peko.
Nasvet: Kroglice brokolija postrezite z omako, ki je narejena iz grškega jogurta, 1/2 žličke gorčice, česna prahu, 1 čajne žličke limoninega soka, kopra ali peteršilja ter soljo in poprom. Kroglice so najboljše, ko so še tople, vendar jih hitro zmanjka že pri sobni temperaturi. Kroglice lahko še bolj začinite, če zmesi drobtin dodate malo čilija v prahu ali kajenskega popra.
(Foto: Getty Images)