Sestavine
-
JUHA
-
1 x Cvetača
-
1 x Brokoli
-
3 x Por
-
1 x Bučka
-
1.2 l Jušna osnova
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
-
Oljepo okusu
-
ZDROBOVI ŽLIČNIKI
-
60 g Maslo
-
90 g Koruzni zdrob
-
2 x Jajce
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
-
Peteršiljpo okusu
Navodila
Najprej si pripravite maso za žličnike, saj bo morala počivati. Jajci dobro razžvrkljajte, solite in poprajte, nato pa dodajte še sesekljan peteršilj, stopljeno maslo in zdrob ter vse dobro premešajte.
Pustite vsaj 15 minut, da se bo masa zgostila.
V kozici segrejte olje (1 žlica) in narezan por, ki naj bo narezen na kolute ter kuhajte toliko časa, da se bo por zmehčal, okoli 1 minute ali več. Dodajte na cvetke narezano cvetačo in brokoli ter zalijte z jušno osnovo. Kuhajte 10 minut, nato pa v juho naribajte bučko in premešajte.
S konico majhne žlice polagajte delčke mase v juho in kuhajte še okoli 10 minut, dokler se žličniki ne skuhajo. Če ni dovolj tekočine, prilijte še malo osnove ali vode, juho poskusite in po potrebi dodajte še sol ali popopramo. Na koncu juho okrasite s sesekljanim peteršiljem in malo popra ter postrežite.
Še namig: Masa za žličnike naj bo še rahlo tekoča, pred počivanjem, saj se bo zdrob med počivanjem napojil. Lahko naredite manjše ali večje cmoke, ampak bodite zelo, zelo pozorni, saj se med kuhanjem cmoki zelo povečajo! Ali so žličniki že kuhani, preverite tako, da enega vzemite iz juhe in ga prepolovite na pol. Juho lahko pripravite samo z brokolijem ali pa samo s cvetačo.
(Foto: Getty Images)