• Home
  • Testenine
  • Brezglutenske riževe testenine s tuno in zelenjavo – Recept
0 0
Brezglutenske riževe testenine s tuno in zelenjavo – Recept

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
250g brezglutenskih riževih testenin
300g bučk
3 stroke česna
2 paradižnika
200g češnjevih paradižnikov
pest črnih oliv
1 konzerva tunine
pest listov bazilike
sol
poper
žlica olja
žlica balzamičnega kisa

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Brezglutenske riževe testenine s tuno in zelenjavo – Recept

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 3
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Brezglutenske testenine skuhamo v loncu osoljene vode po navodilih, približno 9 minut. Ko so kuhane, prihranimo lonček vode od testenin, le-te pa odcedimo in takoj ohladimo.

Bučke narežemo na kolobarje in jih popečemo v ponvi na žlici olja. Ko so pečene, dodamo še strt česen in ga popečemo le toliko, da zadiši, nato bučke in česen vzamemo iz ponve in damo na stran.

V ponev dodamo narezane paradižnike, ki smo jih odstranili vodo in semena ter jih pokuhamo, da se razpustijo. Dodamo jim žlico balzamičnega kisa, kanec vode od testenin, začinimo s soljo in poprom ter pokuhamo še minutko, da se omaka zgosti.

V omako stresemo kuhane testenine, dodamo še bučke, odcejeno tunino, na kolobarje narezane črne olive in nasekljano baziliko ter vse skupaj dobro premešamo in postrežemo.

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Brezglutenske testenine skuhamo v loncu osoljene vode po navodilih, približno 9 minut. Ko so kuhane, prihranimo lonček vode od testenin, le-te pa odcedimo in takoj ohladimo.
Bučke narežemo na kolobarje in jih popečemo v ponvi na žlici olja. Ko so pečene, dodamo še strt česen in ga popečemo le toliko, da zadiši, nato bučke in česen vzamemo iz ponve in damo na stran.
V ponev dodamo narezane paradižnike, ki smo jih odstranili vodo in semena ter jih pokuhamo, da se razpustijo. Dodamo jim žlico balzamičnega kisa, kanec vode od testenin, začinimo s soljo in poprom ter pokuhamo še minutko, da se omaka zgosti.
V omako stresemo kuhane testenine, dodamo še bučke, odcejeno tunino, na kolobarje narezane črne olive in nasekljano baziliko ter vse skupaj dobro premešamo in postrežemo.
Dober tek!

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Okusni piščanec v sladko kisli omaki z zelenjavo in rižem – Recept
Naprej
Zelo okusne tortilje, ki se stopijo v ustih – Recept
Nazaj
Okusni piščanec v sladko kisli omaki z zelenjavo in rižem – Recept
Naprej
Zelo okusne tortilje, ki se stopijo v ustih – Recept

Dodajte Komentar