0 0
Breskov drobljenec

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 pest Borovnice po želji
3 x Breskev
20 g Kokos
80 g Ovseni kosmiči drobni ovseni kosmi, lahko so tudi navadni
2 žlici Kokosov sladkor po želji in po potrebi lahko tudi več
1 žlica Laneno seme mleta lanena semena
40 g Pirina moka polnozrnata pirina moka
0.5 žličke Cimet
1 pest Mandljevi lističi po želji
40 g Kokosova maščoba plus dodatno za namastitev pekača
Kokosov jogurt

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Breskov drobljenec

LASTNOSTI:
  • Vegansko

Okusen in hranljiv obrok, ki se vam bo prilegel v jutrih in vam razvedril sivo ter turobno jutro. Jed je polna hranil, vključno z vlakninami, tako da boste siti vse tja do kosila. Breskov drobljenec je odlična sladica, ki si jo boste lahko postregli s kepico vanilijevega sladoleda. Ker ne vsebuje mlečnih izdelkov in jajc, je primeren tudi za vas, vegane.

  • 35 minut
  • Porcije 3
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Uporabite lahko okrogel, kvadraten ali pravokoten pekač in ga namastite s kokosovo maščobo (v neveganski različici lahko uporabite seveda maslo).

Sadje operite. Breskve lahko olupite ali uporabite neolupljene, saj je veliko hranilnih snovi skritih ravno v olupku. Pri tem receptu boste uporabili kombinacijo olupljenih in neolupljenih breskev, ki jih boste narezali na krhlje in jih razvrstite na pekač. Potrosite borovnicepo breskvah, pekač pa nato postavite v pečico na 200 stopinj Celzija za 10 minut, da se bo sadje malo zmehčalo.

V skledi medtem zmešajte vse sestavine za drobljenec, razen mandljevih lističev in pa kokosove maščobe. Stopite to v kozici na nizki temperaturi in jo dodajte oziroma jo prilijte k suhim sestavinam v skledo. Premešajte dobro, da se bo maščoba združila z ostalimi sestavinami. Na koncu tega, dodajte še mandljeve lističe.

Po 10 minutah peke pekač vzamite ven iz pečice in po sadju potresite zmes za drobljenec. Pekač ponovno postavite v ogreto pečico še kakšnih 15-20 minut. Drobljenec mora biti rjavo zlate barve in seveda hrustljav.

Ko bo drobljenec pripravljen, počakajte še 10 minut, da se bo nekoliko ohladil (po vaši želji pa ga lahko popolnoma ohladite pred serviranjem). Postrežite ga na krožnikih ali v skodelicah in ga servirajte s kokosovim jogurtom.

Opomba: Namesto kokosovega jogurta lahko uporabite grški jogurt v neveganski različici. Drobljenec se odlično poda tudi s kepico vanilijevega sladoleda ali vanilijevega pudingu. Tako boste dobili okusno in nekoliko bolj zdravo sladico. Kokosov sladkor lahko nadomestite z belim ali rjavim sladkor.

(Foto: Pixabay)

 

 

 

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Jabolčni punč
Naprej
Veganska vroča čokolada
Nazaj
Jabolčni punč
Naprej
Veganska vroča čokolada

Dodajte Komentar