Sestavine
-
1 pest Borovnicepo želji
-
3 x Breskev
-
20 g Kokos
-
80 g Ovseni kosmičidrobni ovseni kosmi, lahko so tudi navadni
-
2 žlici Kokosov sladkorpo želji in po potrebi lahko tudi več
-
1 žlica Laneno sememleta lanena semena
-
40 g Pirina mokapolnozrnata pirina moka
-
0.5 žličke Cimet
-
1 pest Mandljevi lističipo želji
-
40 g Kokosova maščobaplus dodatno za namastitev pekača
-
Kokosov jogurt
Navodila
Uporabite lahko okrogel, kvadraten ali pravokoten pekač in ga namastite s kokosovo maščobo (v neveganski različici lahko uporabite seveda maslo).
Sadje operite. Breskve lahko olupite ali uporabite neolupljene, saj je veliko hranilnih snovi skritih ravno v olupku. Pri tem receptu boste uporabili kombinacijo olupljenih in neolupljenih breskev, ki jih boste narezali na krhlje in jih razvrstite na pekač. Potrosite borovnicepo breskvah, pekač pa nato postavite v pečico na 200 stopinj Celzija za 10 minut, da se bo sadje malo zmehčalo.
V skledi medtem zmešajte vse sestavine za drobljenec, razen mandljevih lističev in pa kokosove maščobe. Stopite to v kozici na nizki temperaturi in jo dodajte oziroma jo prilijte k suhim sestavinam v skledo. Premešajte dobro, da se bo maščoba združila z ostalimi sestavinami. Na koncu tega, dodajte še mandljeve lističe.
Po 10 minutah peke pekač vzamite ven iz pečice in po sadju potresite zmes za drobljenec. Pekač ponovno postavite v ogreto pečico še kakšnih 15-20 minut. Drobljenec mora biti rjavo zlate barve in seveda hrustljav.
Ko bo drobljenec pripravljen, počakajte še 10 minut, da se bo nekoliko ohladil (po vaši želji pa ga lahko popolnoma ohladite pred serviranjem). Postrežite ga na krožnikih ali v skodelicah in ga servirajte s kokosovim jogurtom.
Opomba: Namesto kokosovega jogurta lahko uporabite grški jogurt v neveganski različici. Drobljenec se odlično poda tudi s kepico vanilijevega sladoleda ali vanilijevega pudingu. Tako boste dobili okusno in nekoliko bolj zdravo sladico. Kokosov sladkor lahko nadomestite z belim ali rjavim sladkor.
(Foto: Pixabay)