Sestavine
-
140 g Suhe brusnice
-
2 žlici Olivno olje
-
1× Čebula
-
120 g Mlada špinača
-
200 g Rikota
-
2 žlici Drobtine
-
1 kg Piščanecbrez kosti
-
30 g Maslo
-
200 g Rukola
-
Limona
Navodila
Brusnice dajte v manjšo skledo in jih prelijte z vrelo vodo. Odstavite za 30 minut, da se namočijo.
Medtem v ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Čebulo med mešanjem kuhajte 3 minute ali dokler se ne zmehča. Dodajte špinačo. Mešajte, dokler ne ovene in izhlapi morebitna tekočina. Počakajte, da se segreje.
V skledi zmešajte špinačno zmes, rikoto, drobtine in dve tretjini odcejenih brusnic. Začinite.
Pečico segrejte na 200 °C. Piščanca s kožo navzdol položite med dva kosa plastične folije. S kladivom za meso ali z valjarjem ga sploščite na debelino 2 cm. Plastično folijo zavrzite. Piščanca prečno prerežite na polovico, da dobite 2 kosa. Po sredini vsakega kosa piščanca položite žlico mešanice rikote. Piščanca zvijte čez mešanico, da se zapre. S kuhinjsko vrvico zavijte piščančje zvitke. Začinite. Zavijte v rahlo namaščeno folijo. Konce zavijte, da se zapečejo.
Piščančje zvitke položite na pekač. Pecite 40 minut. Previdno odvijte folijo in zvitke po vsej površini premažite z maslom. Pecite še 20 minut ali dokler se ne zlato zapečejo. Pladenj ohlapno pokrijte s folijo in ga za 10 minut postavite na stran, da počiva.
Sok iz ponve precedite v vrč. Piščanca narežite na debele rezine (vrvico odstranite) in ga skupaj s špinačo in z rukolo razporedite na krožnik. Pokapajte s sokom iz ponve. Razporedite preostale brusnice. Postrezite z limoninimi rezinami.
(Foto: pexels.com)