0 0
Božično kosilo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
140 g Suhe brusnice
2 žlici Olivno olje
Čebula
120 g Mlada špinača
200 g Rikota
2 žlici Drobtine
1 kg Piščanec brez kosti
30 g Maslo
200 g Rukola
Limona

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Božično kosilo

Ko zadiši božično kosilo ...

  • 2 uri
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Brusnice dajte v manjšo skledo in jih prelijte z vrelo vodo. Odstavite za 30 minut, da se namočijo.

Medtem v ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Čebulo med mešanjem kuhajte 3 minute ali dokler se ne zmehča. Dodajte špinačo. Mešajte, dokler ne ovene in izhlapi morebitna tekočina. Počakajte, da se segreje.

V skledi zmešajte špinačno zmes, rikoto, drobtine in dve tretjini odcejenih brusnic. Začinite.

Pečico segrejte na 200 °C. Piščanca s kožo navzdol položite med dva kosa plastične folije. S kladivom za meso ali z valjarjem ga sploščite na debelino 2 cm. Plastično folijo zavrzite. Piščanca prečno prerežite na polovico, da dobite 2 kosa. Po sredini vsakega kosa piščanca položite žlico mešanice rikote. Piščanca zvijte čez mešanico, da se zapre. S kuhinjsko vrvico zavijte piščančje zvitke. Začinite. Zavijte v rahlo namaščeno folijo. Konce zavijte, da se zapečejo.

Piščančje zvitke položite na pekač. Pecite 40 minut. Previdno odvijte folijo in zvitke po vsej površini premažite z maslom. Pecite še 20 minut ali dokler se ne zlato zapečejo. Pladenj ohlapno pokrijte s folijo in ga za 10 minut postavite na stran, da počiva.

Sok iz ponve precedite v vrč. Piščanca narežite na debele rezine (vrvico odstranite) in ga skupaj s špinačo in z rukolo razporedite na krožnik. Pokapajte s sokom iz ponve. Razporedite preostale brusnice. Postrezite z limoninimi rezinami.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Zimska enolončnica
Naprej
Domači krekerji
Nazaj
Zimska enolončnica
Naprej
Domači krekerji

Dodajte Komentar