0 0
Božične kapice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Božične kapice

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • 1 ura 30 minut
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 120 °C. Dva pekača obložite s papirjem za peko.

Z električnim mešalnikom stepajte beljake, dokler ne nastanejo čvrsti vrhovi. Dodajte sladkor in ga stepajte 10 minut ali dokler se sladkor ne raztopi. Dodajte vaniljo in stepajte, dokler se ne povežejo. Maso ločite tako, da v eno posoda date 1/3 mase, v drugo pa 2/3. V posodo z več mase dodajte rdeče barvilo. Zdaj imate rdečo in belo maso.

Na pripravljene pladnje z vrečko za brizganje mase nanesite rdečo maso tako, da delate vijugast stožec (pomagajte si s fotografijo), z belo maso pa narišite dno kape in na vrhu še cofek, da bo podobno božični kapi.

Pecite 1 uro ali dokler se ne strdi. Pustite v pečici z odprtimi vrati še 1 uro, da se ohladi.

Božične kape postrezite s stopljeno belo čokolado za pomakanje.

(Foto: instagram/anna._.cakes)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Panakota z manj maščobe
Naprej
Česnov krompir
Nazaj
Panakota z manj maščobe
Naprej
Česnov krompir

Dodajte Komentar