Sestavine
-
3× Jajčni beljak
-
3/4 skodelice Sladkor v prahu
-
1 žlička Vaniljev ekstrakt
-
Rdeče jedilno barvilo
-
50 g Bela čokolada
Navodila
Pečico segrejte na 120 °C. Dva pekača obložite s papirjem za peko.
Z električnim mešalnikom stepajte beljake, dokler ne nastanejo čvrsti vrhovi. Dodajte sladkor in ga stepajte 10 minut ali dokler se sladkor ne raztopi. Dodajte vaniljo in stepajte, dokler se ne povežejo. Maso ločite tako, da v eno posoda date 1/3 mase, v drugo pa 2/3. V posodo z več mase dodajte rdeče barvilo. Zdaj imate rdečo in belo maso.
Na pripravljene pladnje z vrečko za brizganje mase nanesite rdečo maso tako, da delate vijugast stožec (pomagajte si s fotografijo), z belo maso pa narišite dno kape in na vrhu še cofek, da bo podobno božični kapi.
Pecite 1 uro ali dokler se ne strdi. Pustite v pečici z odprtimi vrati še 1 uro, da se ohladi.
Božične kape postrezite s stopljeno belo čokolado za pomakanje.
(Foto: instagram/anna._.cakes)