Sestavine
-
3× Jajčni beljak
-
3/4 skodelice Sladkor v prahu
-
1 žlička Vaniljev ekstrakt
-
Zeleno jedilno barvilo
-
50 g Bela čokolada
-
Božični jedilni okraski
-
Grisini palčka
Navodila
Pečico segrejte na 120 °C. Dva pekača obložite s papirjem za peko.
Z električnim mešalnikom stepajte beljake, dokler ne nastanejo čvrsti vrhovi. Dodajte sladkor in ga stepajte 10 minut ali dokler se sladkor ne raztopi. Dodajte vaniljo in stepajte, dokler se ne povežejo. Masi dodajte zeleno jedilno barvilo.
Na pripravljene pladnje z vrečko za brizganje mase oblikujte božična drevesca. To naredite tako, da vbrizgate najprej tri kepice, nato dve in na vrhu eno (pomagajte si s fotografijo).
Pecite 1 uro ali dokler se ne strdi. Pustite v pečici z odprtimi vrati še 1 uro, da se ohladi.
Smrečice po hrbtni strani premažite s stopljeno belo čokolado in nanje pritrdite košček grisini palčke (to bo steblo smrečice). Božična drevesca so nared. Lahko jih okrasite po izbiri.
(Foto: instagram/anna._.cakes)