Sestavine
-
2 skodelici Beli koruzni zdrob
-
1 skodelica Kislo mleko
-
1 skodelica Graham moka (polnozrnata moka)
-
1 skodelica Kislo mleko
-
1 skodelica Rumena koruzna moka
-
2 skodelici Vrela voda
-
1 skodelica Melasa
-
1 čajna žlička Sol
-
1 čajna žlička Soda bikarbona
Navodila
Dobro zmešajte moko, koruzni zdrob in sol; dodajte jim vrelo vodo. Zmešajte mleko in melaso ter ju dodajte prekuhanemu koruznemu zdrobu.
Sodo raztopimo v kislem mleku in jo dodamo nazadnje. Zmes prelijte v pokrit valjast model ali v pokrito posodo in jo 3 ure kuhajte v pari; nato odkrijte in pol ure pecite v pečici/180C. Rezine tega kruha, opečene, namazane z maslom in prelite s smetano, so zelo dobra jed za kosilo.