Sestavine
-
300 g Svinjinalahko tudi goveje ali puranje ali piščančje meso
-
0.5 kg Fižol stročji
-
3 x Paradižnik
-
1 x Paprika - rumena
-
Sol
-
Olje
-
1 x Čebula
Navodila
Na olju popražite čebulo, dodajte še na kockice narezano svinjino, na kratko popecite in dodajte sesekljano papriko in paradižnik.
Malo podušite, dodajte na 2 cm kose narezan stročji fižol, zalijte, posolite in kuhajte do mehkega.
Lahko uporabite še dodatno zelenjavo kot so korenje ali pa gobe, po vaši želji.
Na koncu dodajte še iz moke in vode narejen podmet.
Tako pripravljeno jed na krožnikih postrezite skupaj z vašo izbrano prilogo kot je lahko kuhan krompir.
Še dodatna opomba: Stročji presen fižol vsebuje fazin, strupeno beljakovino, ki povzroča lepljenje rdečih krvničk. Fazin razpade že po nekaj minutah kuhanja. Zato nikoli ne uporabljajte presen stročji fižol, ki ni skuhan!