0 0
Bolognese iz leče

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 skodelica Suha leča 1 skodelica = 240 ml
1 žlica Olivno olje
Čebula
Korenje
350 g Paradižnikova mezga
1 žlica Paradižnikova pasta
1 čajna žlička Origano
1 čajna žlička Bazilika
1/2 žličke Sol
ščepec Poper
450 ml Zelenjavna juha
2 žlici Peteršilj
220 g Testenine

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bolognese iz leče

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 1 ura
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Zavrite vodo in dodajte lečo, zmanjšajte temperaturo in pustite vreti 20-25 minut, da se zmehča. Odcedite jo in pustite na stran.

Na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte čebulo in česen ter ju kuhajte 3-4 minute, dokler se ne zmehčata.

V lonec dodajte narezano korenje in kuhajte še 5 minut, da se zelenjava zmehča.

V lonec dodajte paradižnikovo mezgo, paradižnikovo pasto, posušen origano, posušeno baziliko, sol in poper. Premešajte, da se sestavine povežejo.

V lonec dodajte zelenjavno juho in zavrite. Zmanjšajte temperaturo in pustite vreti 20-30 minut, dokler se omaka ne zgosti. V lonec dodajte kuhano lečo in jo premešajte. Kuhajte še 5 minut, da se leča segreje.

Medtem ko se kuha bolonjska omaka, skuhajte testenine. Postrezite skupaj z omako in po vrhu posujte peteršilj.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pečena prosena kaša z jabolki
Naprej
Kokosova rolada
Nazaj
Pečena prosena kaša z jabolki
Naprej
Kokosova rolada

Dodajte Komentar