Sestavine
-
1 skodelica Suha leča1 skodelica = 240 ml
-
1 žlica Olivno olje
-
1× Čebula
-
1× Korenje
-
350 g Paradižnikova mezga
-
1 žlica Paradižnikova pasta
-
1 čajna žlička Origano
-
1 čajna žlička Bazilika
-
1/2 žličke Sol
-
ščepec Poper
-
450 ml Zelenjavna juha
-
2 žlici Peteršilj
-
220 g Testenine
Navodila
Zavrite vodo in dodajte lečo, zmanjšajte temperaturo in pustite vreti 20-25 minut, da se zmehča. Odcedite jo in pustite na stran.
Na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte čebulo in česen ter ju kuhajte 3-4 minute, dokler se ne zmehčata.
V lonec dodajte narezano korenje in kuhajte še 5 minut, da se zelenjava zmehča.
V lonec dodajte paradižnikovo mezgo, paradižnikovo pasto, posušen origano, posušeno baziliko, sol in poper. Premešajte, da se sestavine povežejo.
V lonec dodajte zelenjavno juho in zavrite. Zmanjšajte temperaturo in pustite vreti 20-30 minut, dokler se omaka ne zgosti. V lonec dodajte kuhano lečo in jo premešajte. Kuhajte še 5 minut, da se leča segreje.
Medtem ko se kuha bolonjska omaka, skuhajte testenine. Postrezite skupaj z omako in po vrhu posujte peteršilj.
(Foto: pexels.com)