Sestavine
-
700 g Čebula
-
2 žlici Olje
-
200 g Divjačina
-
250 g Svinjina
-
200 g Govedina
-
2 stroka Česen
-
2 žlički Paprika v prahu
-
1× Lovorjev list
-
1/2 žličke Čili v prahu
-
Sol in poper
-
100 ml Rdeče vino
-
110 ml Paradižnikova mezga
-
500 g Krompir
Navodila
Sesekljajte čebulo in jo popražite na olju ter dušite 20 minut, da rahlo postekleni.
V lonec dodajte narezano goveje meso in ga dušite 20 minut, nato pa dodajte divjačino. Čez 20 minut dodajte še svinjsko meso in pražite.
V lonec dodajte čili in papriko v prahu, lovor, sol in poper ter ostale začimbe po želji. Prilijte vino in paradižnikovo mezgo ter premešajte. Kuhajte 60 minut in občasno premešajte. Vmes prilivajte po malo vode, da bo jed dovolj redka.
Po eni uri v lonec dodajte še kocke kuhane krompirja. Premešajte in še malo pokuhajte, nato pa postrezite s kosom kruha. Dober tek!
(Foto: freepik.com)