0 0
Blitva z gorčico

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 velik šopek Blitva
1 žlica Olivno olje
1/4 skodelice Čebula šalotka sesekljana
1 žlica Gorčična semena
ščepec Sol
2 žlici Rižev kis
ščepec Sladkor

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Blitva z gorčico

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 15 min
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Listom blitve izrežite trdo sredinsko steblo. Stebla narežite na 1 cm velike koščke. Hranite ločeno od listov. Liste narežite na 1 cm široke trakove.

Na olju prepražite stebla blitve, šalotko in gorčična semena in potresite malo soli. Dušite, dokler šalotka ne postane prozorna. Ko začnejo gorčična semena pokati, dodajte liste blitve. Potresite še malo soli in premešajte, da se prekrije z mešanico olja in čebule.

Zmanjšajte temperaturo na nizko in pokrijte ponev. Kuhajte nekaj minut, po prvi minuti pa dvignite pokrov ponve, da blitvo obrnete. Ko blitva povsem ovene, jo odstranite z ognja in jo položite v skledo za serviranje.

Tik pred serviranjem poškropite z začinjenim riževim kisom.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Golaž iz piščančjega mesa in zelenjave
Naprej
Riževa tortica
Nazaj
Golaž iz piščančjega mesa in zelenjave
Naprej
Riževa tortica

Dodajte Komentar

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com