Sestavine
-
180 g Moka
-
160 g Sladkor
-
4× Jajce
-
1 žlička Pecilni prašek
-
180 g Maslo
-
2 žlici Bezgov sirup
-
1 žlica Limonina lupina
-
Glazura
-
80 g Sladkor v prahu
-
50 ml Bezgov sirup
-
1 žlica Voda
-
1 žlica Limonin sok
Navodila
Segrejte pečico na 180 °C in namastite pekač.
Zmešajte moko in pecilni prašek. V ločeni posodi zmešajte limonino lupino, zmehčano maslo in sladkor. Dobro premešajte nato pa dodajte še jajca in bezgov sirup.
V mokro zmes vsujte moko in premešajte. Testo vlijte v pekač in pecite 45 minut.
Za glazuro zmešajte limonin sok, bezgov sok, vodo in sladkor v prahu. Z njo premažite toplo pecivo in ga ohladite.
Ohlajenega narežite in postrezite s kepico sladoleda.
(Foto: pixabay.com)