Sestavine
-
2× Jajčni rumenjak
-
100 ml Mleko
-
140 ml Bezgov sirup
-
240 ml Sladka smetana
-
1/4 Vaniljev strok
-
3 listi Želatina
-
Limonina lupina
-
Preliv
-
200 g Jagode
-
60 g Sladkor
-
Limonin sok
Navodila
Mleko nalijte v posodo in mu dodajte vaniljev strok in limonino lupino. Zavrite, nato pa pokrijte in pustite stati 10 minut.
Zmešajte rumenjaka in bezgov sirup. Prelijte s precejenim mlekom in stepajte nad soparo, da dobite penasto zmes.
Mlečno zmest odstavite in ji primešajte namočeno želatino. Maso ohladite in ji nato primešajte še stepeno sladko smetano.
Kremo razdelite v kozarce, te pa postavite v hladilnik, da se strdi.
Pripravite preliv: V posodo stresite jagode, prilijte malo vode in dodajte sladkor. Kuhajte toliko časa, da jagode razpadejo in se mešanica zgosti. Jagodni preliv prelijte po strjeni bezgovi kremi. Dober tek!
(Foto: pexels.com)