0 0
Bezgova krema z jagodnim prelivom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Jajčni rumenjak
100 ml Mleko
140 ml Bezgov sirup
240 ml Sladka smetana
1/4 Vaniljev strok
3 listi Želatina
Limonina lupina
Preliv
200 g Jagode
60 g Sladkor
Limonin sok

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bezgova krema z jagodnim prelivom

V tradicionalni medicini so bezgove cvetove uporabljali zaradi njihovih potencialnih koristi za zdravje. Imajo protivnetne in antioksidativne lastnosti ter se uporabljajo za lajšanje simptomov prehlada in gripe, spodbujanje zdravja dihal in podporo imunskemu sistemu. V ljudskem izročilu in vraževerju imajo bezgovi cvetovi bogato zgodovino. V nekaterih kulturah so verjeli, da so bezgova drevesa sveta in povezana z različnimi božanstvi in duhovi.

  • 1 ura
  • Srednje

Sestavine

  • Preliv

Navodila

Deli

Mleko nalijte v posodo in mu dodajte vaniljev strok in limonino lupino. Zavrite, nato pa pokrijte in pustite stati 10 minut.

Zmešajte rumenjaka in bezgov sirup. Prelijte s precejenim mlekom in stepajte nad soparo, da dobite penasto zmes.

Mlečno zmest odstavite in ji primešajte namočeno želatino. Maso ohladite in ji nato primešajte še stepeno sladko smetano.

Kremo razdelite v kozarce, te pa postavite v hladilnik, da se strdi.

Pripravite preliv: V posodo stresite jagode, prilijte malo vode in dodajte sladkor. Kuhajte toliko časa, da jagode razpadejo in se mešanica zgosti. Jagodni preliv prelijte po strjeni bezgovi kremi. Dober tek!

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Porova omaka za testenine
Naprej
Roza smoothie
Nazaj
Porova omaka za testenine
Naprej
Roza smoothie

Dodajte Komentar