Sestavine
-
3 x Korenje
-
1 x Čebula
-
Zelenastebelna ali gomoljna
-
4 x Piščančja krača
-
1 x Jušna kockapiščančja
-
Peteršiljpo okusu
-
2 žlici Moka
-
50 g Maslo
-
1 x Jajčni rumenjak
-
1 žlica Paprika - mleta
-
Vegetapo okusu
-
3 žlice Smetana sladka
-
Poper - mletipo okusu
-
Solpo okusu
Navodila
Vso zelenjavo dobro očistite in operite. Zelenjavo dajte v velik lonec skupaj s piščancem. Zalijte s približno 1 litrom hladne vode in postavite lonec na štedilnik. Da bo okus še bolj bogatejši dodajte še jušno kockico. Kuhajte na zmernem ognju, dokler se meso lepo ne zmehča in ga tako zlahka odstranite s kosti.
Kuhanega piščanca in zelenjavo odstranite iz lonca. Pustite, da se nekoliko ohladi, nato pa meso odstranimo s kosti in ga narežite na majhne koščke. Kuhano zelenjavo tudi lepo narežite na koščke.
V loncu raztopite maslo in vmešajte moko ter mleto papriko. Med nenehnim mešanjem prilijte še tekočino, v kateri sta se prej kuhala zelenjava in pa piščanec. Dodajte še piščančje meso in zelenjavo, premešajte in na srednjem ognju kuhajte približno 5 minut. Po vaši želji pa lahko date najprej samo zelenjavo in pustimo, da se malo pokuha in lepo zmiksajte. Nato vmešajte še kuhanega piščanca.
V majhno skledico dajte rumenjak, sladko smetano in vegeto ter vmešajte v čorbo. Na majhnem ognju kuhajte le toliko časa, da se čorba zgosti. Začinite s soljo, poprom in vegeto.
Pripravljeno jed postrezite v globoke krožnike in servirajte s kruhom ali lepinjo, oziroma s kruhom, ki ga obožujete.