Sestavine
-
Miške
-
500 ml Gazirana voda
-
300 g Moka
-
ščepec Sol
-
4× Banana
-
Oljeza cvrtje
-
Omaka
-
100 g Rjavi sladkor
-
1/3 skodelice Kokosovo mleko
-
Sezamovo seme
-
1/2 skodelice Praženi arašidi
-
1/2 skodelice Kokos
-
Vaniljev sladoled
Navodila
Za pripravo testa v skledo dajte ohlajeno gazirano vodo, dodajte moko in sol ter stepajte, da se testo združi in postane nekoliko grudasto. Testo ne sme biti gladko. Pustite stati 10 minut.
V ponev dodajte olje in segrejte.
Za pripravo karamelne omake dajte sladkor in 1 žlico vode v majhno ponev na visokem ognju, počakajte, da se sladkor stopi, in mešanico premešajte, da se združi, pustite vreti 2 minuti, nato dodajte kokosovo mleko, mešanica lahko malo pljuska, premešajte.
Ko ima olje ustrezno temperaturo, koške banan zmešajte s testom in jih po žlicah cvrite, da dobite hrustljave miške.
Za postrežbo dodajte kepice sladoleda in koščke banan v posodo za sladoled, prelijte jih z malo kokosove karamelne omake ter okrasite z belim sezamom, arašidi in kokosom.
(Foto: pexels.com)