Sestavine
-
Mokaza pekač
-
Masloza pekač
-
4 x Banana
-
Pomarančni soksok ene pomaranče
-
100 g Sladkorza biskvit
-
100 g Gladka mokaza biskvit
-
6 x Jajceza biskvit
-
100 g Mleti orehiza biskvit
-
50 g Kakav v prahuza biskvit
-
0,5 vrečke Pecilni prašekza biskvit
-
160 g Sladkorza kremo
-
2 x Jajceza kremo
-
2 vrečki Vanilijev pudingza kremo
-
1 l Mlekoza kremo
-
80 g Mokaza kremo
-
200 g Maslozmehčanega, za kremo
-
3 žlice Oljeza čokoladni preliv
-
160 g Jedilna čokoladaza čokoladni preliv
Navodila
Najprej pripravite kremo. V skledo dajte jajca in sladkor ter premešajte z ročno metlico. Vmešajte prašek za puding in moko ter 12 žlic mleka. Dobiti morate srednje gosto maso, ki naj bo brez grudic.
V lonec prilijte preostanek mleka in ga zavrite. Odstavite in v vrelo mleko vmešajte pudingovo zmes. Ponovno pristavite lonec in med nenehnim mešanjem kuhajte kremo na srednji temeparturi približno 2 minuti, da se zgosti. Odstavite in pustite, da se krema ohladi.
Pripravite biskvit medtem, ko se krema hladi. Rumenjakom dodajte sladkor in jih penasto umešajte. Moko, ki ste jo zmešali s pecilnim praškom in kakavom, presejte na zmes. Dobro premešajte, da nastane gladka zmes brez grudic, nato pa ji vmešajte še mlete orehe. Beljake dobro stepite, da boste dobili čvrst sneg in jih v 3-4 delih počasi vmešajte v kakavovo maso.
Srednje velik pekač, ki se uporablja za peciva (približno 35 x 20 cm) namastite z maslom in potresite z moko (odvečno moko odstranite). Pripravljeno maso vlijte vanj in jo enakomerno razporedite z lopatko po celotni površini. Biskvit pecite v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija, približno okoli 20 minut. Pečen biskvit pustite, da se nekoliko ohladi, nato pa ga navlažite s čokoladnim mlekom in pustite da se povsem ohladi.
Dokončajte kremo. Zmehčano maslo z električnim mešalnikom kremasto vmešajte. Ohlajeno pudingovo kremo po žlicah počasi vmešajte. Olupite banane in jih po dolžini prerežite na pol. Polovice prelijte s pomarančnim (ali limoninim) sokom, da ne bodo potemnele.
Na navlažen biskvit premažemo polovico pudingove kreme. Po kremi razporedite polovice banan, prekrijte jih s preostankom kreme, ki jo poravnajte po vrhu in vse skupaj še zgladite.
Pekač s pecivom hranite v hladilniku, medtem ko pripravljate čokoladni preliv. Čokolado nalomite ali pa jo narežite na majhne koščke in jo stopite nad paro skupaj z oljem. Stopljeno čokolado rahlo premešajte, da nastane gladka čokoladna zmes in jo premažitee na ohlajeno kremo. Počakajte, vse dokler preliv ni ohlajen na sobno temperaturo, nato pa pecivo za nekaj ur pustite v hladilniku. Ohlajeno pecivo narežite na kocke in jih dajte na krožnik za serviranje.