0 0
Bananina torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
250 g Zlati sladkor v prahu
250 g Moka
140 g Pekanovi orehi
1 žlica Maslo
2 x Beljak
2 x Jajce
3 x Banana
150 ml Sončično olje
100 ml Mleko
1 žlička Cimet
1 žlička Pecilni prašek

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bananina torta

  • 30 minut
  • Porcije 8
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 180 °C in dno pekača obložite s peki papirjem. Za drobljenec zmešajte po 2 žlici sladkorja, moke in sesekljanih pekanovih orehov, nato dodajte maslo, narezano na nekaj kosov, in ga zdrobite, da dobite lepljive drobtine.

Razbijte jajca in jih zmešajte s pretlačeno banano, z oljem in mlekom, da se vse mokre sestavine dobro povežejo. V ločeno veliko skledo stresite preostali sladkor, moko in pekanove orehe ter na kratko premešajte s cimetom in pecilnim praškom.

Beljake stepite, da postanejo čvrsti. Mastno bananino zmes prelijte v skledo s suhimi sestavinami in hitro vmešajte, da dobite gladko zmes brez grudic. Na koncu nežno vmešajte beljake, nato pa mešanico previdno vlijte v pripravljen pekač. Prelijte z drobtinami in pecite 1 uro.

Ko je torta pečena, jo 5 minut pustite v pekaču, nato pa jo ohladite in postrezite.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Hrustljav krompirček brez cvrtja
Naprej
Rdeče kuhano vino z medom
Nazaj
Hrustljav krompirček brez cvrtja
Naprej
Rdeče kuhano vino z medom

Dodajte Komentar