Sestavine
-
250 g Zlati sladkor v prahu
-
250 g Moka
-
140 g Pekanovi orehi
-
1 žlica Maslo
-
2 x Beljak
-
2 x Jajce
-
3 x Banana
-
150 ml Sončično olje
-
100 ml Mleko
-
1 žlička Cimet
-
1 žlička Pecilni prašek
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C in dno pekača obložite s peki papirjem. Za drobljenec zmešajte po 2 žlici sladkorja, moke in sesekljanih pekanovih orehov, nato dodajte maslo, narezano na nekaj kosov, in ga zdrobite, da dobite lepljive drobtine.
Razbijte jajca in jih zmešajte s pretlačeno banano, z oljem in mlekom, da se vse mokre sestavine dobro povežejo. V ločeno veliko skledo stresite preostali sladkor, moko in pekanove orehe ter na kratko premešajte s cimetom in pecilnim praškom.
Beljake stepite, da postanejo čvrsti. Mastno bananino zmes prelijte v skledo s suhimi sestavinami in hitro vmešajte, da dobite gladko zmes brez grudic. Na koncu nežno vmešajte beljake, nato pa mešanico previdno vlijte v pripravljen pekač. Prelijte z drobtinami in pecite 1 uro.
Ko je torta pečena, jo 5 minut pustite v pekaču, nato pa jo ohladite in postrezite.
(Foto: pexels.com)