Sestavine
-
2 skodelici Moka
-
7 g Aktivnega suhega kvasa
-
1 žlička Sladkor v prahu
-
1/2 žličke Sol
-
1 žlica Olivno olje
-
ščepec Rjavi sladkor
-
3× Banana
-
2 žlici Maslo
-
Čokoladni namaz
-
200 ml Crème fraîche
Navodila
Presejte moko, vmešajte kvas, sladkor in sol. Na sredini naredite jamico in dodajte 200 ml tople vode in olje. Z rokami zgnetite testo, da postane gladko.
Skledo rahlo namažite z malo olja, nato dodajte testo in ga pokrijte s kuhinjsko brisačo. Postavite na toplo mesto, da testo vzhaja 1 uro ali dokler se ne podvoji.
Pečico segrejte na 220 °C. V skledo dajte sladkor in narezano banano ter ju premešajte, da se obložita, in postavite na stran. Testo pregnetite tako, da iz njega iztisnete ujeti zrak, in ga razdelite na dve kroglici. Na pomokani površini vsako kroglico testa razvaljajte na premer približno 20 cm. Obe strani namažite s stopljenim maslom, položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in površino prebodite z vilicami. Pecite 10-15 minut.
Testo vzemite iz pečice in nanj enakomerno razporedite lešnikov namaz. Na čokolado nanesite kremo fraîche. Po vrhu kreme položite banane in vrnite v pečico za nadaljnjih 8 minut ali dokler banana ne karamelizira.
(Foto: pexels.com)