0 0
Bananin puding

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
60 g Maslo
Mleti cimet
200 g Sladkor v prahu
2 žlički Vaniljev ekstrakt
3 x Jajce
3 x Klementine
600 ml Mleko
4 x Banana
150 g Datelj
500 g Panettone Italijanski sladki kruh
15 g Sesekljani mandelj
150 ml Smetana
Vaniljev sladoled za postrežbo

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bananin puding

  • 1 h
  • Porcije 12
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Zmešajte 50 g masla s ščepcem cimeta, 50 g sladkorja in vaniljev ekstrakt. Vmešajte jajca, iztisnite sok klementine, dodajte mleko in stepite. Banane olupite, drobno narežite in dodajte datlje, natrgajte panettone in vse skupaj premešajte. Plitev pekač namažite z malo masla, vanj vlijte zmes, potresite z mandlji in ščepcem cimeta, nato pokrijte in postavite v hladilnik za 30 minut. Pečico segrejte na 180 °C. Puding pecite 40 minut, nato ga pustite počivati 10 minut, medtem ko pripravljate omako. Preostalih 150 g sladkorja dajte v majhno ponev s 50 ml vode. Postavite na srednjo temperaturo in pustite, da se sladkor stopi. Stepite smetano, dokler ne postane gladka, nato stepite preostalih 15 g masla in vse skupaj zmešajte, da dobite omako. Omako prelijte čez puding in postrezite z vaniljevim sladoledom.

Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Čokoladni keksi brez laktoze
Naprej
Drobljenec iz jabolk in jagod
Nazaj
Čokoladni keksi brez laktoze
Naprej
Drobljenec iz jabolk in jagod

Dodajte Komentar

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com