Sestavine
-
60 g Maslo
-
Mleti cimet
-
200 g Sladkor v prahu
-
2 žlički Vaniljev ekstrakt
-
3 x Jajce
-
3 x Klementine
-
600 ml Mleko
-
4 x Banana
-
150 g Datelj
-
500 g PanettoneItalijanski sladki kruh
-
15 g Sesekljani mandelj
-
150 ml Smetana
-
Vaniljev sladoledza postrežbo
Navodila
Zmešajte 50 g masla s ščepcem cimeta, 50 g sladkorja in vaniljev ekstrakt. Vmešajte jajca, iztisnite sok klementine, dodajte mleko in stepite.
Banane olupite, drobno narežite in dodajte datlje, natrgajte panettone in vse skupaj premešajte. Plitev pekač namažite z malo masla, vanj vlijte zmes, potresite z mandlji in ščepcem cimeta, nato pokrijte in postavite v hladilnik za 30 minut.
Pečico segrejte na 180 °C. Puding pecite 40 minut, nato ga pustite počivati 10 minut, medtem ko pripravljate omako. Preostalih 150 g sladkorja dajte v majhno ponev s 50 ml vode. Postavite na srednjo temperaturo in pustite, da se sladkor stopi.
Stepite smetano, dokler ne postane gladka, nato stepite preostalih 15 g masla in vse skupaj zmešajte, da dobite omako. Omako prelijte čez puding in postrezite z vaniljevim sladoledom.
(Foto: pexels.com)