Sestavine
-
1 žlica Mandljinarezani
-
½ skodelice Sladkor1 skodelica = 240 ml
-
¼ skodelice Rum
-
¼ skodelice Kokosovo maslo
-
2× Banana
-
ščepec Cimet
Navodila
Mandlje kuhajte in mešajte v ponvi na srednje visoki temperaturi, dokler ne postanejo zlati in popečeni, 2 do 4 minute.
V skledi, primerni za mikrovalovno pečico, zmešajte sladkor, rum in maslo. Skledo pokrijte s pokrovom in jo v mikrovalovni pečici segrevajte, dokler ni vroča, enkrat premešajte, 2 do 3 minute.
Rezine banan položite v rumovo omako, potresite s cimetom, pokrijte skledo in segrevajte v mikrovalovni pečici, dokler banane niso vroče in mehke, še 1 do 2 minuti. Na vrhu dodajte pražene mandlje.
(Foto: pexels.com)