Sestavine
-
120 g Čokoladni keksi
-
280 g Baci čokolada
-
50 g Maslo
-
390 g Kondenzirano mleko
-
1 skodelica Marshmallowvaniljev okus
-
200 g Mlečna čokolada
-
200 g Temna čokolada
-
preliv
-
300 g Temna čokolada
-
1/2 skodelice Zgoščena smetana
Navodila
Namažite kvadratni pekač za torto. Dno in stranice obložite s papirjem za peko.
Piškote in 3 čokolade Baci dajte v kuhinjski robot. Obdelujte, dokler ne dobite drobnih drobtin. Dodajte stopljeno maslo. Obdelujte, dokler se ne povežejo. Mešanico pritisnite na dno pripravljenega pekača. Postavite v hladilnik.
V posodo na srednji temperaturi dajte kondenzirano mleko, marshmallow ter mlečno in temno čokolado. Med nenehnim mešanjem kuhajte 10 minut ali dokler se ne stopi in postane gladka. Mešanico hitro prelijte čez piškotno podlago. Zgornji del poravnajte. V zmes vtisnite 10 preostalih čokolad Baci. V hladilniku hranite 4 ure.
Za pripravo preliva dajte čokolado in smetano v posodo, primerno za mikrovalovno pečico. Mikrovalovno pečico segrevajte 1 minuto na visoki stopnji. Polovico časa mešajte, dokler se čokolada ne stopi in postane gladka. Preliv prelijte čez plast peciva in ga razporedite, da se prekrije. Preostale čokolade Baci narežite na rezine. Rezine razporedite po vrhu, z rezano stranjo navzgor. Odstavite za 2 uri ali dokler se ne strdi. Razrežite na kvadrate.
(Foto: pexels.com)