0 0
Baci pecivo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

120 g Čokoladni keksi
280 g Baci čokolada
50 g Maslo
390 g Kondenzirano mleko
1 skodelica Marshmallow vaniljev okus
200 g Mlečna čokolada
200 g Temna čokolada
preliv
300 g Temna čokolada
1/2 skodelice Zgoščena smetana

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Baci pecivo

  • 1 ura
  • Srednje

Sestavine

  • preliv

Navodila

Deli

Namažite kvadratni pekač za torto. Dno in stranice obložite s papirjem za peko.

Piškote in 3 čokolade Baci dajte v kuhinjski robot. Obdelujte, dokler ne dobite drobnih drobtin. Dodajte stopljeno maslo. Obdelujte, dokler se ne povežejo. Mešanico pritisnite na dno pripravljenega pekača. Postavite v hladilnik.

V posodo na srednji temperaturi dajte kondenzirano mleko, marshmallow ter mlečno in temno čokolado. Med nenehnim mešanjem kuhajte 10 minut ali dokler se ne stopi in postane gladka. Mešanico hitro prelijte čez piškotno podlago. Zgornji del poravnajte. V zmes vtisnite 10 preostalih čokolad Baci. V hladilniku hranite 4 ure.

Za pripravo preliva dajte čokolado in smetano v posodo, primerno za mikrovalovno pečico. Mikrovalovno pečico segrevajte 1 minuto na visoki stopnji. Polovico časa mešajte, dokler se čokolada ne stopi in postane gladka. Preliv prelijte čez plast peciva in ga razporedite, da se prekrije. Preostale čokolade Baci narežite na rezine. Rezine razporedite po vrhu, z rezano stranjo navzgor. Odstavite za 2 uri ali dokler se ne strdi. Razrežite na kvadrate.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Koruzni pohančki
Naprej
Krompirjeve pica kroglice
Nazaj
Koruzni pohančki
Naprej
Krompirjeve pica kroglice

Dodajte Komentar