Sestavine
-
50 g Riževi rezanci
-
400 g Kozice
-
10× Snežni grah
-
3× Čebula
-
1 žlica Koriander
-
2 cm Ingver
-
1/2 žličke Limetina lupina
-
Listnato testo
-
Olje
-
Koriander
-
Pikantna majoneza
-
1/2 skodelice Japonska majoneza
-
1 žlica Čilijeva pasta
-
1 žlica Sok limete
-
1 žlica Koriander
Navodila
Rezance skuhajte in jih narežite na 3 cm.
V skledo dajte rezance, kozice, snežni grah, čebulo, stebla koriandra, ingver in limeto. Mešajte, dokler se ne povežejo. Na ravno površino položite 1 zavitek z enim vogalom obrnjenim proti vam. Na sredino položite 1 1/2 žlice kozic. Zložite stranice zavitka. Preklopite spodnji vogal in zavijte navzgor, da zaprete nadev. Preostali vogal premažite z malo vode. Pritisnite, da se zavitek zapre. Ponovite, da naredite 20 spomladanskih zvitkov.
Pripravite majonezo s čilijem: V skledo dajte majonezo, čilijevo pasto, limetin sok in koriander. Premešajte, da se sestavine združijo.
V veliko in globoko ponev vlijte olje in segrejte na visoki temperaturi. V serijah cvrite spomladanske zvitke in jih obračajte na 5 minut ali dokler ne postanejo zlati in pečeni. Prenesite na pekač, obložen s papirnato brisačo, da se odcedijo. Postrezite s čilijevo majonezo.
(Foto: pexels.com)