Sestavine
-
1/4 skodelice Omaka sojina1 skodelica = 240 ml
-
1/4 skodelice Limetin sok
-
2 žlici Rižev kis
-
2 žlici Sladkor
-
1 žlica Ingver
-
1 žlica Sezamovo olje
-
1× Goveji zrezek
-
1/4 čajne žličke Poper
-
170 g Riževi rezanci
-
1 skodelica Bučkanarezana
-
2× Korenje
-
1 steblo Stebelna zelena
Navodila
Za preliv zmešajte prvih šest sestavin.
Zrezek potresite s poprom. Pokrito pecite na srednje močnem žaru, dokler meso ne doseže želene mesnatosti, 6-8 minut na vsaki strani. Pred rezanjem pustite stati 5 minut.
Medtem pripravite riževe rezance v skladu z navodili na embalaži. Odcedite; sperite jih s hladno vodo in ponovno odcedite. V veliki skledi zmešajte rezance, narezano zelenjavo in zrezek; prelijte s prelivom.
Dober tek!
(Foto: pexels.com)