0 0
Artičokina juha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Artičoka
2 žlici Maslo
Čebula
Limona
2 stroka Česen
900 ml Zelenjavna juha
200 ml Zgoščena smetana
Sol in poper
Drobnjak

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Artičokina juha

Artičoke so bogate s hranilnimi snovmi in imajo številne koristi za zdravje. So dober vir vlaknin, vitamina C, vitamina K, folatov in različnih mineralov. Poleg tega vsebujejo malo kalorij in maščob.

  • 45 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Veliko skledo napolnite vodo in vanjo iztisnite sok limone.

Artičoke pripravite tako, da odrežete stebla in odstranite vse trde zunanje liste. Ostalim listom s kuhinjskimi škarjami obrežite konice.

Vsako artičoko navpično prerežite na polovico in z žlico izdolbite puhasto sredico. Očiščene polovice artičok položite v limonino vodo, da preprečite porjavelost.

V velikem loncu na srednji temperaturi stopite maslo. Dodajte sesekljano čebulo in sesekljan česen ter pražite 5 minut, da čebula postekleni.

Polovice artičok odcedite iz limonine vode in jih dodajte v lonec s čebulo in česnom. Dušite še 3 minute.

Prilijte zelenjavno juho in mešanico zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo, pokrijte lonec in pustite vreti približno 25 minut.

Artičoke z režnato žlico odstranite iz lonca in jih prenesite v kuhinjski robot. Mešajte do gladkega, nato zmes artičok vrnite v lonec in vmešajte smetano. Juho med občasnim mešanjem segrevajte na nizki temperaturi. Pazite, da ne zavre.

Juho začinite s soljo in poprom po okusu. Začimbe prilagodite po svojih željah.

Juho z artičokami okrasite s sveže sesekljanim drobnjakom ali peteršiljem. Postrezite vročo in uživajte v njenem kremastem okusu. Za dodatno teksturo ji lahko dodate tudi hrustljav kruh.

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Kanape z morskim listom
Naprej
Artičokina solata
Nazaj
Kanape z morskim listom
Naprej
Artičokina solata

Dodajte Komentar