• Domov
  • Argentinska provoleta
0 0
Argentinska provoleta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
4 žlice Olivno olje
1 žlička Mleta paprika
1 žlička Origano
1 žlica Peteršilj
4 x Strok - česen
30 dag Sir Provolone sir
1 ščepec Sol
2 x Paradižnik

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Argentinska provoleta

Je povsem preprost dodatek k jedem. Dobro se prilega h koščku kruha, seveda pa tudi h kakšnim jedem z žara.

  • 22 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Olupite česen in ga sesekljajte. Narežite sir na štiri za en prst debele kolobarje. Kapnite na ponev nekaj olivnega olja, počakajte, da se segreje in položite na njo prvi kolobar sira. Posujte sir s ščepcem rdeče paprike, ščepcem origana in česnom.

Ko bo sir na spodnji strani porjavel, ga obrnite in popecite tudi na začinjeni strani. Posujte ga ponovno s ščepcem rdeče paprike, origanom in česnom. Ko bo sir dobil zlatorjavo barvo še z druge strani, ga preložite na krožnik in popecite ter začinite še ostale.

Operite peteršilj, otresite in na drobno sesekljajte. Operite paradižnik, osušite s papirnato brisačo in prerežite na pol. Vsako polovico posebej namestite na sredino sira, paradižnik začinite s soljo in peteršiljem ter postrezite.

Opomba: Zraven se odlično podajo tudi listi sveže bazilike in pa še dodatna kapljica olivnega olja. Ta italijanski sir je bil prvotno izdelan iz bivoljega mleka, danes pa je narejen iz kravjega mleka. Gre se za odcejen skutni sir, ki ga delajo v obliki hrušk, valjev in pa stožcev. Obesi se ga na vrvi in ​​ga pustijo zoreti. Provolone siri so prekajeni, predvsem mlajši so mehkejši in pa bolj gladki ter primernejši za kuharijo. Odlično se poda tudi k raviolom.

(Foto: Pixabay)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Krompirjeva juha s kislo smetano
Naprej
Lečin pesto
Nazaj
Krompirjeva juha s kislo smetano
Naprej
Lečin pesto

Dodajte Komentar