Sestavine
-
110 g Maslo
-
100 g Sladkor
-
110 g Rjavi sladkor
-
130 g Arašidovo maslo
-
160 g Moka
-
1× Jajce
-
3/4 čajne žličke Soda bikarbona
-
1/2 čajne žličke Pecilni prašek
-
1/4 čajne žličke Kosher Sol
Navodila
Maslo stepajte 2 minuti, dokler ne postane kremasto. Dodajte rjavi in beli sladkor ter ju stepajte še 2 minuti. Vmešajte arašidovo maslo in jajce.
V ločeni skledi močno stepite suhe sestavine – moko, sodo bikarbono, pecilni prašek in sol. Suhe sestavine vmešajte v mešanico sladkornega masla. testo zavijte v folijo in ga postavite v hladilnik za vsaj 3 ure.
Pečico segrejte na 190 °C.
Testo oblikujte v kroglice in jih polagajte na pekač, obložen s peki papirjem. Z vilicami jih sploščite.
Pecite 11 minut. Piškote vzemite iz pečice in pustite, da se v pekaču za minuto ohladijo.
(Foto: pexels.com)