0 0
Aperol torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
250 g Maslo
1 skodelica Sladkor v prahu
Jajca
2 skodelici Mandljev zdrob
1 žlička Pomarančna lupina
4 žlice Pomarančni sok
2 žlici Aperol
3/4 skodelice Moka
Stepena smetana
Karamelizirana pomaranča
Pomaranča
1/4 skodelice Sladkor v prahu
10 g Maslo
Aperol sirup
1/2 skodelice Pomarančni sok
5 žlic Sladkor v prahu
2 žlici Aperol

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Aperol torta

  • 2 uri
  • Porcije 12
  • Srednje

Sestavine

  • Karamelizirana pomaranča

  • Aperol sirup

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 180 °C. Namastite okrogel pekač. Dno in stranico obložite s papirjem za peko.

Pripravite karamelizirano pomarančo. Pomaranče olupite in odstranite sredico. Narežite jih na 1 cm debele kolobarje. Segrejte ponev na močnem ognju. Posujte s sladkorjem. Brez mešanja kuhajte 12 minut ali dokler se sladkor ne stopi in postane zlate barve. Dodajte maslo in stepite, da se združi. Dodajte pomarančne rezine. Kuhajte 30 sekund in jih obrnite, da se obložijo. Obložite dno pripravljenega pekača s pomarančnimi rezinami. Prelijte preostalo karamelo iz ponve.

Z električnim mešalnikom stepite maslo in sladkor. Vmešajte jajca, dokler se ne povežejo. Dodajte mandljevo moko, lupino, sok in Aperol. Stepajte, dokler se ne povežejo. Dodajte moko in stepajte. Z žlico premažite pomaranče in jih razporedite po površini. Pecite 45 minut. Pokrijte s folijo in pecite še 25 minut. V pekaču hladite 15 minut.

Medtem pripravite sirup Aperol. Sok in sladkor dajte v majhno posodo na srednji temperaturi. Med mešanjem kuhajte 2 minuti ali dokler se sladkor ne raztopi. Na močnem ognju zavrite kuhajte 7 minut ali dokler ne dobite sirupa. Odstranite z ognja in vmešajte Aperol. Odstavite, da se ohladi in zgosti.

Torto položite na krožnik. Pokapajte ga z malo sirupa Aperol. Postrezite s stepeno smetano in preostalim sirupom.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Čili sir
Naprej
Krača s češnjevo glazuro
Nazaj
Čili sir
Naprej
Krača s češnjevo glazuro

Dodajte Komentar