0 0
Ajdovi štruklji

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1.5 l Voda
300 g Ajdova moka
180 g Orehi - mleti
1 žlička Sol
1 x Jajce
4 žlic Drobtine
2 dl Kisla smetana

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ajdovi štruklji

Slovenija ima okrog sto receptov za štruklje, od slanih pa vse tja do sladkih, od kuhanih in vse do pečenih. Vsaka pokrajina prisega na svoj recept. Na katerega pa prisegate vi?

  • 1 ura 35 minut
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Zavreite lonec z osoljeno vodo. Ajdovo moko presejte v skledo in jo poparite s pol litra osoljenega kropa. Moko z rokami zgnetite v gladko testo. Če se vam testo med gnetenjem preveč lepi, ga po potrebi potresite z ostro pšenično moko. Sedaj pripravljeno testo ohladite.

Nadev pripravite tako, da v skledi zmešajte orehe, dve žlici drobtin, jajce in pa smetano.

Velik lonec pristavite z litrom osoljene vode. Ohlajeno testo na pomokanem prtu razvaljajte na debelo za nožev rob, namažite še z nadevom, razgrnite na delovno površino in s pomočjo prta zvijte v štrukelj. Krpo ali gazo namočite v vodi in ožamite, razgrnite po delovni površini in potresite z drobtinami. V pripravljeno krpo zavijte štrukelj in povežite z vrvico.

Položite štrukelj v vrelo osoljeno vodo tako, da ena 1/3 štruklja gleda iz vode. 40 minut pokrito kuhajte na zmernem ognju.

Odstavite lonec in počakajte 15 minut, da se bo štrukelji malo ohladil. Nato ga vzemite iz vode, odvijte, narežite na rezine in razdelite na krožnikih.

 

Opomba: Štruklje lahko ponudite kot sladico ali pa kot prilogo. Če jih boste ponudili kot sladico, jih ponudite s sladkorjem in cimetom.

 

 

 

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Dimljene klapavice
Naprej
Rižev puding
Nazaj
Dimljene klapavice
Naprej
Rižev puding

Dodajte Komentar