Sestavine
-
1 x Čebula
-
40 dag Ajdova kaša
-
Jušna kockapo želji
-
Vegetapo želji
-
Oljebelo
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
-
Porsesekljan
-
3 x Strok - česen
-
1 x Paprika - rdeča
-
1 x Paprika - rumena
Navodila
Na olju prepražite čebulo in dodajte ajdovo kašo. Prepražite in med mešanjem dodajte še strt česen, jušno kocko ali potresite z ščepcem vegete (seveda lahko tudi, če vegete pač ne uporabljate). Zalijte z vodo (naj bo dvakrat toliko vode kot kaše), premešajte, ogenj zmanjšajte in dušite na srednje vročem ognju, dokler se ne zmehča. Tik pred izklopite vmešajte še na drobno sesekljano papriko in por, vmešajte v kašo, začinite s soljo in poprom po vašem okusu ter pustite pokrito stati približno 10 minut.
Če želite kašo postreči kot solato, jo, ko se ta ohladi, prelijte z bučnim oljem in kisom (ali balzamičnim kisom) ter dobro premešajte.
Pa dober tek!
- Tako skuhano kašo lahko uporabite kot toplo predjed, lahko tudi kot prilogo k mesu v omakah ali pa tudi kot hladno solato. Prav je, da po svojem okusu in izbiri dodate tudi drugo zelenjavo, kot so npr. stročji fižol, grah in cvetača.