Sestavine
-
350 ml Mleko
-
250 ml Voda
-
1 ščepec Sol
-
0.25 žličke Mleti cimet
-
50 ml Sladilomed, javorjev sirup...
-
150 g Ajdova kaša
Navodila
Nalijte vodo v lonec in dodajte oprano ajdovo kašo. Pristavite na ogenj in zavrite. Znižajte temperaturo in kuhajte toliko časa, da bo kaša vsrkala vso vodo.
Prilijte mleko v lonec (rastlinski napitek) in solite. Kašo pustite kuhati na zmernem ognju še okoli 15-20 minut oziroma dokler se popolnoma ne zmehča. Vmes pogosto premešajte in pazite, da se ajdova kaša ne prime dna. Na koncu kuhano kašo osladite s poljubnim sladilom po vaši izbiri in po želji dodajte tudi malo mletega cimeta.
Kašo servirajte v posodice. Po vrhu potresite kakav ali čokolado v prahu, kaši pa lahko dodate tudi suho ali sveže sadje po vaši želji, oreščke, semena in podobno…