0 0
Ajdova kaša z mlekom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
350 ml Mleko
250 ml Voda
1 ščepec Sol
0.25 žličke Mleti cimet
50 ml Sladilo med, javorjev sirup...
150 g Ajdova kaša

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ajdova kaša z mlekom

LASTNOSTI:

    V zadnjih letih je ovsena kaša postala zelo priljubljen zajtrk. Lahko jo pripravite tudi iz drugih žit, ne samo iz ovsenih kosmičev. Namesto mleka lahko uporabite tudi rastlinski napitek. Po želji kuhani kaši lahko dodate tudi suho ali sveže sadje, oreščke in semena, dobra pa je tudi brez vseh dodatkov...

    • 30 minut
    • Porcije 2
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Nalijte vodo v lonec in dodajte oprano ajdovo kašo. Pristavite na ogenj in zavrite. Znižajte temperaturo in kuhajte toliko časa, da bo kaša vsrkala vso vodo.

    Prilijte mleko v lonec (rastlinski napitek) in solite. Kašo pustite kuhati na zmernem ognju še okoli 15-20 minut oziroma dokler se popolnoma ne zmehča. Vmes pogosto premešajte in pazite, da se ajdova kaša ne prime dna. Na koncu kuhano kašo osladite s poljubnim sladilom po vaši izbiri in po želji dodajte tudi malo mletega cimeta.

    Kašo servirajte v posodice. Po vrhu potresite kakav ali čokolado v prahu, kaši pa lahko dodate tudi suho ali sveže sadje po vaši želji, oreščke, semena in podobno…

    (Foto: Getty Images)

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Malinova omaka
    Naprej
    Polpeti iz čičerike z lečo
    Nazaj
    Malinova omaka
    Naprej
    Polpeti iz čičerike z lečo

    Dodajte Komentar