0 0
Ajdov kruh

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

300 g ajdove moke
1 kg bele moke
70 g svežega kvasa
mlačna voda
1 žlička sladkorja
dve žlički sol
4 velike žlice olje ali mast

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ajdov kruh

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Kruh je zdrav, sočen in dolgo obstojen, če ga takoj ne pojeste.

Testu lahko dodate na grobo sesekljane orehe. Testo lahko naredite v mešalniku.

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Ajdovo moko poparimo z vrelo vodo tako, da dobimo gosto maso, katero s kuhalnico nekajkrat premešamo in pustimo ohladiti.

V posodo nalijemo 1 dl mlačne vode, dodamo sladkor in kvas ter premešamo.

Ko se ajdova moka ohladi, ji dodamo belo moko, vzhajan kvas, sol in toliko vode, da zgnetemo testo srednje trdote. Vodo dodajamo postopoma (ni je potrebno dati veliko, saj je ajdova moka že prepojena z vodo). Zgneteno testo pustimo počivati 1 uro in ga pokrijemo.

Ko je kruh pečen, ga pustimo v pekaču 5 minut, potem pa ga zavijemo v velik servet.

2
Narejeno

Peka

Potem testo pregnetemo in istočasno vklopimo pečico na 250 stopinj, skupaj s pekačem, da se vse skupaj segreje. Ko pečica doseže zaželeno temperaturo, vzamemo ven vroč pekač, ga polijemo z oljem ali mastjo (lahko so zraven tudi ocvirki), nanj prevrnemo testo, ki ga z rokami potiskamo po celem velikem pekaču in oblikujemo kruh okrogle oblike, visok do 7 cm. Kruh pečemo 1 uro pri 200 stopinjah.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Hitre žemljice
Naprej
Krompirjevi njoki z mehiško omako
Nazaj
Hitre žemljice
Naprej
Krompirjevi njoki z mehiško omako

Dodajte Komentar