Sestavine
-
1× Cvetača
-
2 žlički Čilijevi kosmiči
-
2 žlici Hoisin omaka
-
2 žlici Jabolčni kis
-
2 žlici Sojina omaka
-
2 stroka Česen
-
2 žlički Ingver
-
3× Spomladanska čebula
-
2 žlici Praženi arašidi
-
60 ml Voda
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C. Pekač obložite s peki papirjem.
Na pladenj položite narezano cvetačo in jo posujte s čilijevimi kosmiči in kančkom olivnega olja. Pecite 30 minut, na polovici pečenja pa premešajte.
Zmešajte omako hoisin, kis, sojino omako in 60 ml vode.
V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte malo olja in dodajte sesekljan česen, nariban ingver in ¾ spomladanske čebule ter jih 1 minuto pražite, dokler ne zadiši, dodajte cvetačo v ponev in dobro premešajte. Dodajte omako in kuhajte 3 minute.
Jed pred serviranjem potresite s spomladansko čebulo in z arašidi.
(Foto: Instagram/spartanbroscs)