Sestavine
-
Testo
-
1× Jajce
-
120 g Maslo
-
210 g Moka
-
1 žlička Sol
-
Čemažev nadev
-
130 g Čemaž
-
130 g Špinača
-
1× Čebula
-
5× Jajce
-
220 ml Sladka smetana
-
50 g Parmezan
-
90 g Rikota
Navodila
Pekač za pito namastite z maslom.
Po moki potresite sol in dodajte maslo. Zgnetite v testo in dodajte jajce ter eno žlico vode. Testo oblikujte v hlebček in ga za 45 minut postavite na hladno.
Testo razvaljajte v krog in ga položite v pekač. Spet ga položite na hladno za približno 10 minut, ta čas pa segrejte pečico na 180 °C.
Testo pecite 15-20 minut, nato pa ga ohladite.
Ta čas pa pripravite nadev. Sesekljajte čebulo in jo popražite na maslu. dodajte sesekljan čemaž in špinačo. Prelijte s 150 ml vode ter pokrijte s pokrovom. Kuhajte 10 minut, da špinača oveni.
Špinačo in čemaž dobro odcedite in še bolj sesekljajte. Dodajte jajca, sladko smetano, parmezan, rikoto ter sol in poper. Vse skupaj dobro premešajte.
Nadev vlijte v ohlajeno testo in pecite v pečici 30 minut, da se nadev malo strdi.
Ko je pita pečena, jo razrežite in postrezite.
(Foto: unsplash.com)