0 0
Čemaževa pita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Testo
Jajce
120 g Maslo
210 g Moka
1 žlička Sol
Čemažev nadev
130 g Čemaž
130 g Špinača
Čebula
Jajce
220 ml Sladka smetana
50 g Parmezan
90 g Rikota

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Čemaževa pita

  • Srednje

Sestavine

  • Testo

  • Čemažev nadev

Navodila

Deli

Pekač za pito namastite z maslom.

Po moki potresite sol in dodajte maslo. Zgnetite v testo in dodajte jajce ter eno žlico vode. Testo oblikujte v hlebček in ga za 45 minut postavite na hladno.

Testo razvaljajte v krog in ga položite v pekač. Spet ga položite na hladno za približno 10 minut, ta čas pa segrejte pečico na 180 °C.

Testo pecite 15-20 minut, nato pa ga ohladite.

Ta čas pa pripravite nadev. Sesekljajte čebulo in jo popražite na maslu. dodajte sesekljan čemaž in špinačo. Prelijte s 150 ml vode ter pokrijte s pokrovom. Kuhajte 10 minut, da špinača oveni.

Špinačo in čemaž dobro odcedite in še bolj sesekljajte. Dodajte jajca, sladko smetano, parmezan, rikoto ter sol in poper. Vse skupaj dobro premešajte.

Nadev vlijte v ohlajeno testo in pecite v pečici 30 minut, da se nadev malo strdi.

Ko je pita pečena, jo razrežite in postrezite.

(Foto: unsplash.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Čemažev humus
Naprej
Špargljeva solata z avokadom
Nazaj
Čemažev humus
Naprej
Špargljeva solata z avokadom

Dodajte Komentar