0 0
Korenčkova rižota

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Čebula
4 stroki Česen
225 g Riž
1 L Zelenjavna juha
225 g Korenje
125 ml Belo vino
50 g Parmezan
30ml Olivno olje
Sol in poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Korenčkova rižota

  • 40 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje.
Dodajte čebulo in česen ter ju kuhajte približno 5 minut, dokler se ne zmehčata.

Dodajte riž in mešajte, dokler rahlo ne porumeni, približno 3 minute.
Prilijte belo vino in kuhajte, dokler se ne vpije.

Vmešajte naribano korenje.
Postopoma dodajte zelenjavno juho, po eno zajemalko naenkrat, in neprestano mešajte.

Kuhajte, dokler riž ne postane mehak, zmes pa kremasta, približno 20-25 minut.
Vmešajte parmezan ter po okusu začinite s soljo in poprom. Postrezite vroče.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Polnjeni jajčevci
Naprej
Balkansko kosilo
Nazaj
Polnjeni jajčevci
Naprej
Balkansko kosilo

Dodajte Komentar