Sestavine
-
1× Čebula
-
4 stroki Česen
-
225 g Riž
-
1 L Zelenjavna juha
-
225 g Korenje
-
125 ml Belo vino
-
50 g Parmezan
-
30ml Olivno olje
-
Sol in poper
Navodila
V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje.
Dodajte čebulo in česen ter ju kuhajte približno 5 minut, dokler se ne zmehčata.
Dodajte riž in mešajte, dokler rahlo ne porumeni, približno 3 minute.
Prilijte belo vino in kuhajte, dokler se ne vpije.
Vmešajte naribano korenje.
Postopoma dodajte zelenjavno juho, po eno zajemalko naenkrat, in neprestano mešajte.
Kuhajte, dokler riž ne postane mehak, zmes pa kremasta, približno 20-25 minut.
Vmešajte parmezan ter po okusu začinite s soljo in poprom. Postrezite vroče.
(Foto: pexels.com)