0 0
Špinačna pita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 kg Špinača zamrznjena
2 x Čebula
2 stroka Česen
Olivno olje
Muškatni orešček
1 x Limona
100 g Sir feta
10 g Peteršilj
10 g Koper
200 g Jogurt
4 x Jajce
170 g Filo testo
10 g Sir

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Špinačna pita

LASTNOSTI:
    • 1 h
    • Porcije 6
    • Srednje

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Pečico segrejte na 180 °C.

    Odmrznite 1 kg zamrznjene špinače in iztisnite odvečno vodo.

    Na drobno narežite 2 čebuli in 2 stroka česna, nato pa jih 10 minut pražite olivnem olju.
    Vmešajte špinačo, dodajte nariban muškatni orešček in lupinico limone. Nadrobite 50 g sira in po okusu začinite s soljo in poprom.

    Nasekljajte peteršilj in koper ter polovico zmešaje v špinačno zmes. V skledi stepite preostalih 50 g fete z naravnim jogurtom in jajci.

    Na čisto delovno površino položite po en list testa filo, ga premažite z malo olivnega olja in obložite z malo špinačne mešanice. Zvijte ga v dolgo klobaso in položite v pekač. Tako ponovite še z ostalo maso.

    Prelijte z jajčno zmesjo, premažite z oljčnim oljem in na drobno naribajte sir. Pecite 40 minut ali dokler ne dobi zlate in hrustljave skorje.
    Po vrhu posujte preostala zelišča in postrezite.

    (Foto: pexels.com)

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Granola kroglice
    Naprej
    Dimljen losos
    Nazaj
    Granola kroglice
    Naprej
    Dimljen losos

    Dodajte Komentar