• Domov
  • Prebranac (zapečeni fižol)
0 0
Prebranac (zapečeni fižol)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Prebranac (zapečeni fižol)

Kuhinja:

Fižol, Kranjska klobasa in slanina gredo odlično skupaj, saj se te tri sestavine pogosto znajdejo na istem krožniku. Ena od priljubljenih jedi s to kombinacijo je Prebranac. Priprava prebranca je preprosta in za večino ljudi hitra ter enostavna. Jed je zelo priljubljena za Balkanu.

  • 75
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

1. Vse tri vrste fižola skuhajte ločeno (lahko tudi iz pločevinke). Kuhan fižol odcedite, vendar prihranite nekaj vode, v kateri se je fižol kuhal, če menite, da je jed presuha.

2. Prepražite čebulo in papriko. Ko se paprika zmehča, dodajte ves fižol (vse tri vrste), lovorov list, sol, poper, feferon in 1 nasekljano pekočo papriko. Vse skupaj dušite 5 minut, nato pa dodajte kislo smetano in paradižnikovo mezgo.

3. Dobro premešamo in prenesemo na pekač ter dodamo še en razrezan feferon (prej ga razrežite na denimo 4 kose), Pekač za 40 minut postavite v pečico, ogreto na 180 stopinj.
Pekač vzemite iz pečice, nanj položite kranjsko klobaso. Klobase prej razrežemo na manjše kose ali pa jo prerežemo po dolžini.

4. Sedaj vse skupaj potresite z naribanim sirom in na vrh položite rezine slanine. Pekač vrnite v pečico in pecite še 20 minut. Dobili ste odličen prebranec.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Bananin kruh
Naprej
Skodelica torta
Nazaj
Bananin kruh
Naprej
Skodelica torta

Dodajte Komentar