Sestavine
-
250 g Fižol - Tetovec
-
250 g Fižol - Češnjevec
-
250 g Fižol - rdeči
-
1 Čebula rdeča
-
1 Čebula rjava
-
1 Rdeča paprika
-
100 ml Paradižnikova mezga
-
1 Kisla smetana
-
3 Lovorov list
-
4 Klobasa Kranjska
-
150 g Riban sir
-
10 - 12 rezin Prekajena slanina
-
2 Pekoči feferon
-
1 Pivo
Navodila
1. Vse tri vrste fižola skuhajte ločeno (lahko tudi iz pločevinke). Kuhan fižol odcedite, vendar prihranite nekaj vode, v kateri se je fižol kuhal, če menite, da je jed presuha.
2. Prepražite čebulo in papriko. Ko se paprika zmehča, dodajte ves fižol (vse tri vrste), lovorov list, sol, poper, feferon in 1 nasekljano pekočo papriko. Vse skupaj dušite 5 minut, nato pa dodajte kislo smetano in paradižnikovo mezgo.
3. Dobro premešamo in prenesemo na pekač ter dodamo še en razrezan feferon (prej ga razrežite na denimo 4 kose), Pekač za 40 minut postavite v pečico, ogreto na 180 stopinj.
Pekač vzemite iz pečice, nanj položite kranjsko klobaso. Klobase prej razrežemo na manjše kose ali pa jo prerežemo po dolžini.
4. Sedaj vse skupaj potresite z naribanim sirom in na vrh položite rezine slanine. Pekač vrnite v pečico in pecite še 20 minut. Dobili ste odličen prebranec.