0 0
Kremna zelenjavna juha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 žlici masla
1 srednje velika čebula
2 stebli zelene
1 majhen por
2 velika korenčka
2 stroka česna
30 g moke
800 ml zelenjavne jušne osnove
500 ml mleka
250 g cvetače
300 g krompirja
130 g zamrznjenega graha
1 lovorjev list
100 ml kisle smetane
2 žlici sesekljanega peteršilja
sol in sveže mleti poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kremna zelenjavna juha

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Okusna in po teksturi odlična domača zelenjavna kremna juha.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in kuhanje

Čebulo in česen olupimo ter ločeno drobno sesekljamo. Zelenjavo očistimo in operemo pod tekočo vodo. Korenje in krompir zrežemo na približno enako velike koščke, stebelno zeleno in por sesekljamo, cvetačo pa razdelimo na majhne cvetke. V loncu razpustimo maslo in na njem posteklenimo sesekljano čebulo. Dodamo korenje, por in zeleno ter zelenjavo med mešanjem pražimo 8 do 10 minut, da se malo zmehča. V lonec dodamo česen in moko ter sestavine med nenehnim mešanjem pražimo 1 do 2 minuti. V lonec nato med nenehnim mešanjem počasi prilijemo mleko in jušno osnovo. Dodamo krompir, cvetačo, grah in lovorjev list ter juho na zmerni temperaturi počasi zavremo. Temperaturo znižamo, da juha komaj opazno vre in pustimo, da se kuha 15 do 20 minut oziroma toliko časa, da se zelenjava zmehča. Lonec odstavimo in iz juhe odstranimo lovorjev list. Vmešamo kislo smetano, dodamo peteršilj ter po okusu posolimo in popopramo. Pripravljeno juho serviramo v globoke krožnike (jušne skodelice) in postrežemo.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Ratatouille
Naprej
Dakos
Nazaj
Ratatouille
Naprej
Dakos

Dodajte Komentar