0 0
Zdrava mineštra s svežo rukolo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 Strok - česen drobno sesekljani
½ Rumena čebula drobno sesekljana
3 Korenje drobno narezani
3 Stebelna zelena drobno sesekljana
1 Pelati (pločevinka) drobno narezanega paradižnika, neodcejena
1 Fižol (pločevinka) odcejen in opran
2 Zelenjavna kocka
2 Lovorov list
1 žlica Rožmarin lahko svež, drobno sesekljan
1 žlica Timijan
1 žlica Origano
½ žlice Rdeča paprika - mleta
po okusu Sol
po okusu Poper
po želji Parmezan
2 x skodelica Testenine - svedri
1 x skodelica Stročji fižol narezan na polovičke (manjše koščke)
½ x skodelica Rukola

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zdrava mineštra s svežo rukolo

Ta nasitna mineštra vsebuje klasično kombinacijo svežih zelišč, zelenjave, belega fižola in testenin. Čeprav je ta recept okusen tako, kot je napisan, se ne bojte malo eksperimentirati s sestavinami. Ta jed je odličen način za uporabo vseh dodatnih svežih zelišč in zelenjave, ki jih imate na voljo.

Nasvet: Za najboljše rezultate testenine skuhajte ločeno in ne v istem loncu z ostalimi sestavinami. S tem dodatnim korakom dosežemo bolj konsistentne rezultate, saj se odvečni škrob ne sprošča v juho. Prav tako prepreči, da bi rezanci postali premehki in kašasti, kar pomeni bolj okusne ostanke naslednji dan in boljše rezultate pri zamrzovanju za nadaljnjo uporabo.

  • 65 - 70
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

. V velikem loncu segrejte 2 žlici oljčnega olja in česen. Česen med občasnim mešanjem pražimo 2-3 minute oziroma dokler ne postane zlato rjav.

2. Dodajte sesekljano čebulo, korenček in zeleno ter med občasnim mešanjem kuhajte še 4-5 minut oziroma dokler se zelenjava ne zmehča in zmehča.

3. V lonec dodajte na kocke narezan paradižnik, fižol, 2 zelenjavni kocki, lovorjev list, rožmarin, timijan, origano in mleto rdečo papriko ter premešajte. Po želji dodajte parmezan ter po okusu začinite s soljo in črnim poprom. Zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo na srednje nizko. Pokrijte in kuhajte 20-25 minut.

4. Medtem ko juha vre, skuhajte testenine v skladu z navodili na embalaži, dokler ne postanejo al dente. Pred odcejanjem testenin prihranite 1 skodelico tekočine za kuhanje. Testenine sperite, jih prenesite v srednje veliko skledo in prelijte s preostalim oljčnim oljem. Pokrijte in pustite na stran.

5. Odstranite pokrov iz lonca ter dodajte stročji fižol in rezervirano tekočino za kuhanje testenin. Premešajte in nepokrito kuhajte še 20-25 minut ali dokler stročji fižol ni hrustljavo mehak.

6. Po potrebi dodajte rukolo in dodatno zelenjavno juho ter premešajte. Po okusu začinite z dodatno soljo in poprom. Kuhajte 2 do 3 minute ali dokler rukola ne zvodeni.

7. Kuhane testenine razdelite v posamezne sklede in jih prelijte z vročo juho. Po želji dodajte sesekljan peteršilj in sveže nariban parmezan. Za obilen obrok postrezite s hrustljavim kruhom in/ali hrustljavo zeleno solato. Uživajte!

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Hitri kremasti piščanec
Naprej
Lahek piščanec v eni ponvi z medom in česnom
Nazaj
Hitri kremasti piščanec
Naprej
Lahek piščanec v eni ponvi z medom in česnom

Dodajte Komentar