Sestavine
-
1 žlica Olivno olje
-
1/2 Čebula
-
2 stroka Česen
-
1/3 Bučka
-
1/2 Dimljena sladka paprika
-
1/2 žličke Mleta kumina
-
1/2 žličke Origano
-
pest Špinača
-
200 g Dimljeni tofu
-
2 zerini Kruh
-
1 x Avokado
-
pest Koriander
Navodila
V ponvi segrejte oljčno olje in dodajte čebulo, česen, čili in bučke ter malo začimb. Kuhajte 10 minut, da se zmehča, nato vmešaj papriko, kumino in origano ter kuhaj 3 minute. Dodajte špinačo in jo mešajte še nekaj minut, dokler ne ovene.
Tofu dajte v skledo in ga pretlačite, da postane podoben umešanim jajcem. To vmešajte v ponev in rahlo segrevajte. Razdelite na dva krožnika in postrezite s popečenim kruhom, avokadom in koriandrom.
(Foto: pexels.com)