Sestavine
-
600 g večnamenske moke
-
16 g soli
-
400 ml mlačne vode
-
4 g suhega kvasa
-
2 žlički olivnega olja
Navodila
Testo pripravite dan pred peko pice, da bo počasi vzhajalo v hladilniku in bo rahlo ter hrustljavo obenem.
Dober tek!
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
V večji skledi zmešamo moko in sol, v manjši pa vodo, kvas in olje. Mokre sestavine vlijemo k suhim in mešamo s kuhalnico, dokler se ne povežejo.Testo predevamo na pomokan kuhinjski pult in gnetemo 15 minut, tako da ga potiskamo navzdol in stran od sebe. Vsakič ga obrnemo in ponovimo ter po potrebi dodamo še malce moke. Testo mora biti na koncu gladko in se ne sme lepiti na roke.
Testo položimo v čisto skledo, ki jo dobro pokrijemo s folijo ali pokrovom. Na sobni temperaturi naj počiva 3 ure.
Testo razdelimo na štiri enake dele, katere oblikujemo v hlebčke, ki jih naoljimo z olivnim oljem. Položimo jih v večji posodi, ki ju pokrijemo s folijo ali pokrovoma in damo v hladilnik čez noč oziroma za 24 ur.
|