Sestavine
-
1x paket svežih testenin linguine
-
1 žlica olivnega olja
-
450 g kozic, olupljenih in brez lupine
-
1 čajna žlička soli
-
1 čajna žlička mletega črnega popra
-
1x Limona
-
2 žlici sesekljanega svežega peteršilja
-
2 žlici masla
-
1 skodelica Sveže nariban parmezan
Navodila
Zavrite velik lonec vode in jo malce posolite. Med tem, ko voda vre, v ponvi segrejte olje, kozice pa popoprajte in posolite.
Kozice nato na vročem olju popražite toliko časa, dokler ne dobijo lepe rjave barve. Pražite jih približno 2 minuti na vsaki strani.
Linguine kuhajte v vreli vodi, dokler se ne zmehčajo (do 3 minute).
V majhni posodi na srednji temperaturi zmešajte limonino lupinico in sok ter zavrite. dodajte peteršilj in maslo. Maslo naj se stopi. Dodajte 2 žlici vode v katerih ste skuhali testenine in vse skupaj premešajte.
Testenine odcedite. Sedaj v limonino omako dodajte kozice. Vse skupaj: testenine, omako, kozice in parmezan zmešajte v veliki skledi.