0 0
Tajska omaka iz sladkih čilijev

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
4 rdeči čiliji
2 stroka česna
5 g ingverja
120 ml vode
6 žlic sladkorja
5 žlic riževega kisa
1 žlica ribje omake
0.5 šopka koriandra

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tajska omaka iz sladkih čilijev

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

To preprosto sladko omako lahko uporabljamo kot prilogo k ocvrtim ali na žaru pečenim ribam ter spomladanskim zvitkom.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in kuhanje

Čilije operemo, jim odstranimo peclje in semena ter jih narežemo na tanke rezine. Česen olupimo in zelo na drobno sesekljamo. Kos ingverja olupimo in narežemo na tanke rezance. Na kuhalnik pristavimo kozico, v katero vlijemo vodo in dodamo sladkor. Segrevamo toliko časa, da se sladkor stopi in nastane nekoliko gostejši sirup. V sirup stresemo vse sestavine razen koriandra, zavremo in pustimo, da tekočina rahlo vre 3 minute. Omako zlijemo v skledico in počakamo, da se ohladi. Koriander operemo, otresemo in drobno sesekljamo. V ohlajeno omako vmešamo koriander in omako po potrebi dosolimo. Pripravljeno omako postrežemo kot prilogo.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Litvanski hladni boršč
Naprej
Smetanov hren
Nazaj
Litvanski hladni boršč
Naprej
Smetanov hren

Dodajte Komentar